top of page

HSP-coaching

Vlag wapperend in de wind
LVV 2021 smaller - profielfoto's coaching-2.jpeg

HSP staat voor Highly Sensitive Person en betekent dat een persoon een hogere prikkelgevoeligheid heeft dan gemiddeld. Via de zintuigen komen de prikkels binnen en worden die veel hoger en intenser ervaren dan bij de gemiddelde persoon. Er is als het ware geen filter meer die de prikkels kan sorteren, want er ontgaat geen enkel detail aan een HSP.

 

Een herkenbare situatie voor vele HSP’ers is dat de overvloed aan prikkels vermoeiend zijn en kan leiden tot overprikkeling. 

 

Maar HSP is zoveel meer dan last hebben van overprikkeling en stemmingswisselingen. Want je kan ook veel genot hebben aan je prikkels, bijvoorbeeld bij het luisteren naar natuurgeluiden. Je kan diep geraakt worden door een kunstwerk of muziekstuk. Je hebt een natuurlijk empathisch talent waardoor je onmiddellijk weet wat er veranderd is in een ruimte of wat iemand nodig heeft.

 

Tijdens HSP-coaching word je begeleid in je gevoeligheden en bekijkt de coach met jou welke zintuigen overprikkeld zijn. Je leert je eigen handleiding schrijven om te leven in een wereld vol prikkels en verandering. Andere thema’s die aan bod komen in deze coaching:

 

  • Het aangeven van je grenzen, waar begint de grens van ander en de jouwe

  • De kloof tussen HSP en niet HSP 

  • Eigenwaarde eren en versterken

  • Ladingen leren ontspannen

  • Tips bij over- en onderprikkeling

 

Om een eerste inschatting te maken naar hooggevoeligheid, kan je de de HSP test en de Stress test van Centrum Open Mind in te vullen en een screenshot te nemen van je resultaten. Deze bekijken we tijdens de eerste sessie.

Contact:

Astrid Chamberland - HSP-coach

0494 11 80 15

astrid.chamberland@praktijkdeboom.be

 

bottom of page