top of page
pexels-abhiram-prakash-915972.jpg

Meditatiecursussen

Open moment ter kennismaking met Zijnsoriëntatie. 

Zijnsoriëntatie is een grote inspiratiebron in mijn leven en werk. Zijnsoriëntatie combineert inzichten uit het Tibetaans-boeddhisme en westerse psychologische kennis. De visie is ontwikkeld door Hans Knibbe. In 1987 heeft hij de School voor Zijnsoriëntatie in Utrecht opgericht, met een inspirerend aanbod om deze heldere visie en het pad van levenskunst te leren leven. Als student van Hans Knibbe en leraar Zijnsoriëntatie verheugt het me om met collega’s in Nederland en België Zijnsoriëntatie als pad van verlichte levenskunst aan te bieden. Zie voor meer informatie over de school en de visie deze link en voor een interview met Hans Knibbe zie youtube

 

Heb jij geen enkele ervaring met Zijnsoriëntatie en wil je hier graag mee kennismaken?

Ik hou twee kennismakingsmomenten, in juni en in september. 

  • Dinsdag 21 juni 2022 van 14.00 tot 16.30 uur.

  • Zondag 4 september 2022 van 10u tot 12.30 uur.

 

Tijdens deze bijeenkomst vertel ik over de visie Zijnsoriëntatie, geef ik meditatie in beweging en zitmeditatie, doen we eenvoudige oefeningen en is er gelegenheid tot stellen van vragen.

 

Kostprijs 

15 euro

Locatie

Zolder van Praktijk De Boom. Wachten in de wachtzaal is niet nodig, je mag onmiddellijk naar boven gaan.

Inschrijven:

Via mail: wendy.holzken@praktijkdeboom.be of telefoon: 0486 338 985

Betaling over maken op rekening: BE47 0017 9028 8580 of cash meenemen

Zijnsgeoriënteerde Meditatie op Zondagochtend

Vanaf 15 mei geef ik weer Zijnsgeoriënteerde Meditatie op Zondagochtend. Deze meditatie bijeenkomsten zijn iets voor jou als je al enige ervaring hebt in Zijnsgeoriënteerde meditatie en je je meditatie-beoefening levend wil houden of wil verdiepen. We mediteren zittend, staand, bewegend en visualiserend. Het thema verschilt per keer, maar onze vrije aard staat centraal.

 

Je kan inschrijven voor de reeks van vier bijeenkomsten of per ochtend. 

We mediteren zittend, staand, bewegend en visualiserend.  Al deze meditatievormen zijn gericht op verschillende niveaus van je geest: van het meest concrete niveau tot het meest subtiele. Het kenmerkende van meditatie is dat je je geest uit zijn ‘Zijnsvergetelheid’ thuisbrengt naar zijn thuisbasis, naar Zijn.

Vanuit evolutionair gevormde overlevingsdrang ben je gaan grijpen naar innerlijke- en uiterlijke ervaringen: gedachten, gevoelens en zintuiglijke indrukken. Door die grijpende aandacht verplaatst je gewicht zich van je basis, je Zijnsgrond, naar boven en naar buiten, naar alles wat je waarneemt. Dat trekt je uit je basis en brengt je ‘van huis’.

Meditatie brengt je weer terug in je Zijnsaard, die rijk is aan kwaliteiten zoals rust, blijdschap, geluk, liefde, schoonheid en helderheid. Je geest thuisbrengen is lijfelijk voelbaar als ontspanning, loslaten van pantsering, ervaren van stilte en van rijke kwaliteiten. Tegelijkertijd blijkt je thuis geen vaste plek te zijn waar je als het ware in kunt wonen. Je thuis is eerder ruimte, openheid, Zijn zelf.

Na afloop is er gelegenheid voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen.

 

Data

Zondagochtend van 10u tot 11.30u.

15 mei, 5 juni, 19 juni en 3 juli 2022

 

Locatie

Zolder van Praktijk De Boom. Wachten in de wachtzaal is niet nodig, je mag onmiddellijk naar boven gaan.

 

Kostprijs

Bijdrage voor de reeks: 65 euro 

Je kan ook voor een losse ochtend inschrijven: 20 euro 

Voor een losse ochtend: ik krijg graag een enkele dagen op voorhand een seintje van je komst. 

 

Inschrijven

Via mail: wendy.holzken@praktijkdeboom.be of telefoon: 0486 338 985

Betaling over maken op rekening: BE47 0017 9028 8580 of cash meenemen

bottom of page