top of page
hoofdpijn

Traumaverwerking met EMDR

 

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is een revolutionaire en wetenschappelijk onderzochte methode om psychische klachten bij de wortel aan te pakken.

Tijdens een EMDR- behandeling wordt er eerst nagegaan wat de onderliggende oorzaken zijn die tot jouw klachten hebben geleid.

Vervolgens gaan we ze één voor één aanpakken op een veilige manier. We maken hiervoor gebruik van een wetenschappelijk onderbouwde aanpak in combinatie met oogbewegingen. Belangrijk is daarbij dat het niet altijd om de meer “bekende” ervaringen dient te gaan zoals een auto-ongeval, een overval, grensoverschrijdend gedrag, … Ook ervaringen die we niet klassiek aan ‘trauma’ linken kunnen desalniettemin dezelfde machteloosheid losmaken. Voorbeelden zijn verlieservaringen, pestpartijen, grote veranderingen, het vernemen van slecht nieuws. Waar EMDR vroeger vooral bekend werd voor de behandeling van trauma, wordt er tegenwoordig ook meer en meer onderzoek uitgevoerd naar andere menselijke problemen zoals angst, dwang, verslaving, burn-out, depressie en psychose (Bron: EMDR-Belgium.be).

 

Aarzel niet om verdere vragen te stellen of een kennismakingsafspraak te maken.

 

bottom of page