top of page

Bemiddeling bij echtscheiding, ouderschapsgeschillen en familiezaken  

IMG_2323.jpeg

Matthias Nauwelaerts (°1988) is master in de rechten en erkend echtscheiding- en familiaal bemiddelaar. Hij behaalde zijn master in de rechten en fiscaliteit aan de Katholieke Universiteit Leuven. De specialisatie-opleiding tot bemiddelaar volgde hij bij People Interaction. Naast zijn werk bij praktijk de Boom is Matthias werkzaam als bemiddelaar bij Orato en bij het CAW in Vilvoorde.

 

Vanuit de praktijkervaring als advocaat stelde Matthias vast dat familiale conflicten, veelal conflicten tijdens en na echtscheiding, nodeloos escaleren als er te snel tot gerechtlijke stappen wordt overgegaan. Vaak leidt een traject via de rechtbank tot nog meer schade (bij elkaar, zichzelf, de kinderen,…), schade die had kunnen worden voorkomen. Mensen geven in een rechtzaak namelijk de controle af over zeer belangrijke beslissingen met betrekking tot hun persoonlijk leven, door deze in handen te leggen van een rechter en advocaten. Mensen weten vaak niet dat er ook andere mogelijkheden zijn dan een gerechtelijk traject. Via bemiddeling staat Matthias zijn cliënten bij in hun zoektocht naar een rechtvaardige en juridische oplossing voor hun familiaal conflict. 

Matthias is een mensgerichte en respectvolle bemiddelaar die zich neutraal opstelt en alle partijen de kans geeft om hun verhaal te doen. Hij neem een coachende rol op en wil mensen geen kant-en-klare oplossing aanreiken, maar hen begeleiden naar een duurzame oplossing die uit henzelf komt. De positie van de kinderen wordt in de gesprekken mee in acht genomen. Door te waken over hun belangen wordt de impact van een conflictsituatie voor hen zo klein mogelijk gehouden.

In onderstaande folder vindt u verdere info over wat u kan verwachten bij bemiddeling.

Neem gerust contact voor informatie of een verkennende afspraak.

(klik voor onze folder over bemiddeling)

bottom of page