top of page

Sessies in groep voor volwassenen

 

Voor wie?

Loopt je leven niet helemaal zoals je zou willen? Ervaar je regelmatig spanningen, frustraties of teleurstellingen in relaties? Denk je regelmatig terug aan onopgeloste problemen met belangrijke anderen uit je verleden? Heb je moeite om je eigen emoties en behoeften te voelen? Of voel je ze wel maar vind je het lastig om ermee om te gaan, ernaar te luisteren of om ze te delen met anderen? Cijfer je jezelf vaak weg? Voel je je vaak alleen of niet begrepen? 

 

Je bent welkom met wat er op dit moment in je leven speelt:

 

-       spanningen en stress

-       burn-out / bore-out

-       relationele moeilijkheden

-       depressieve gevoelens

-       onzekerheden of angsten

-       verlieservaringen

-       eenzaamheid

-       identiteitsvragen (wie ben ik, wat wil ik, …)

-       …

Wat?

Een groep biedt in de eerste plaats een veilige plek waar mensen hun zorgen kunnen delen en verder onderzoeken, in verbinding met de andere groepsleden en de groepstherapeut(en). De steun en het begrip is vaak erg deugddoend en versterkend. Je bent - letterlijk - niet alleen. Ook het luisteren en van gedachten wisselen met de anderen werkt stimulerend. 

 

De groep vormt daarnaast ook een weerspiegeling van je dagelijkse leven, je komt er jezelf en anderen – ook letterlijk – in tegen: jouw typische manier van omgaan met jezelf, met anderen, met grenzen stellen, ruimte innemen, emoties al dan niet toelaten, jezelf tonen, … De groep biedt dan een veilige oefenruimte, een mogelijkheid om iets anders te proberen dan dat wat je gewoon bent.

Hoe?

We starten STEEDS met een VRIJBLIJVEND KENNISMAKINGSGESPREK. Op die manier kunnen we verkennen of en hoe de groep helpend kan zijn voor jouw specifieke zorgen en hulpvraag, en al je bedenkingen en eventuele twijfels bespreken. 

 

 Aarzelingen en twijfels over groepsessies zijn namelijk heel normaal, bv: 

 

-       Ik vind het al moeilijk om één-op-één te spreken over mijn problemen, laat staan in een groep.

-       Gaan de zorgen en problemen van anderen mij niet nog meer naar beneden halen?

-       Gaat er wel genoeg aandacht en ruimte zijn voor mij? 

-       Ik heb niet echt het gevoel dat ik iets kan bijdragen aan anderen.

-       …

 

Deze gedachten hoeven echter geen belemmering te zijn. Integendeel, groepstherapie leert je net vrijer te bewegen in het contact met anderen en je omgeving. Het brengt vaak inzichten en veranderingen op een diepgaandere en rijkere manier dan in individuele therapie.

Praktisch​​

Maandagavond van 19u30 – 21u

  • 30 euro / sessie*

  • Inschrijven kan per maand

  • 4 tot 8 deelnemers

* Bepaalde ziekenfondsen voorzien een gedeeltelijke terugbetaling. Voor meer informatie en de voorwaarden kijk je best even de website na van jouw ziekenfonds.

De groepstherapeut

Sofie De Jongh

 

Info en inschrijven

sofie.dejongh@praktijkdeboom.be​ 

bottom of page