top of page
clouds-1209444_1920.jpg

Groepstherapie

Voor wie is deze groep?

 

Loopt je leven niet helemaal zoals je zou willen? Ervaar je regelmatig spanningen, frustraties of teleurstellingen in relaties? Denk je regelmatig terug aan onopgeloste problemen met belangrijke anderen uit je verleden? Heb je moeite om je eigen emoties en behoeften te voelen? Of voel je ze wel maar vind je het lastig om ermee om te gaan, ernaar te luisteren of om ze te delen met anderen? Cijfer je jezelf vaak weg? Voel je je vaak alleen of niet begrepen? 

 

Deze groepspsychotherapie is voor iedereen die zich herkent in bovenstaande vragen en die bereid is hiermee in groep aan de slag te gaan. 

 

Waarom groepstherapie?

De groep is in de eerste plaats een veilige plek waarin je de ervaringen en zorgen die op dit moment spelen in je leven kan delen. De steun en het begrip van de andere groepsleden is vaak erg deugddoend en wordt meestal als betekenisvoller ervaren dan de steun en erkenning van enkel een therapeut. Je bent - letterlijk - niet alleen. Ook het luisteren naar anderen zal je op een bepaalde manier raken en inspireren. 

 

Naast herkenning en begrip, is er ook verschil en onvermijdelijk zal je bepaalde relationele spanningen of ongemakkelijkheden tegenkomen die je ook buiten de groep, in het gewone leven ervaart. Samen met de therapeut helpen de groepsleden je te voelen en te benoemen wat er in je leeft en hoe je dit al dan niet naar buiten brengt. Je krijgt meer zicht op bepaalde relationele patronen en het effect ervan op jezelf en anderen. Omdat je dit in het moment, en in het contact met de andere groepsleden beleeft, geeft dit vaak inzichten op een diepgaandere en rijkere manier dan in individuele therapie. 

 

Je krijgt ook meteen de kans om nieuwe omgangsvormen te proberen, die beter beantwoorden aan wat je nodig hebt, en van waaruit ook (h)echtere relaties voortvloeien. Deze manier kan je geleidelijk aan ook in je dagelijkse leven buiten de groep omzetten. Je leert je vrijer te bewegen in het contact met anderen en je omgeving. 

 

Praktisch

Het is een gesloten (vaste) groep met 8 à 10 deelnemers.

12 sessies van 1,5 uur, telkens op vrijdagnamiddag van 13u30 tot 15u

Kostprijs voor 12 sessies: 30 eur (de sessies worden aangeboden binnen het Groepsaanbod Gespecialiseerde Psychologische Zorg) 

Vòòr deelname heeft u een gratis intakegesprek.

De groepstherapeuten

Sofie De Jongh en Kim Van Beylen

Info en inschrijven

sofie.dejongh@praktijkdeboom.be​ 

bottom of page