top of page
clouds-1209444_1920.jpg

Groepstherapie

Voor wie is deze groep?

 

Loopt je leven niet helemaal zoals je zou willen? Ervaar je regelmatig spanningen, frustraties of teleurstellingen in relaties? Loop je vast in dezelfde interactiepatronen? Heb je moeite om je eigen emoties, noden of behoeften te voelen? Of voel je ze wel maar vind je het lastig om ermee om te gaan, ernaar te luisteren en/of om ze te delen met anderen? Cijfer je jezelf vaak weg? Voel je je vaak alleen of niet begrepen?

 

Waarom groepstherapie?

 

De groep is in de eerste plaats een veilige plek waarin je de ervaringen en zorgen die op dit moment spelen in je leven kan delen. De steun en het begrip van de andere groepsleden is vaak erg deugddoend en wordt meestal als betekenisvoller ervaren dan de steun en erkenning van enkel een therapeut. Je bent - letterlijk - niet alleen. Ook het luisteren naar anderen zal je op een bepaalde manier raken en inspireren. Er vormt zich snel een hechte en veilige basis om met jezelf aan de slag te gaan. 

 

Elk groepslid brengt zijn persoonlijkheid, zijn levensverhaal en zijn manier van omgaan met zichzelf en de ander mee in de groep, waardoor je naast herkenning en begrip ook verschil zal voelen. Onvermijdelijk zal je bepaalde spanningen of ongemakkelijkheden tegenkomen die je ook buiten de groep, in het gewone leven ervaart. Naarmate de veiligheid in de groep groeit, komt er ook ruimte om daar iets over te delen, om elkaar een spiegel voor te houden, feedback te geven, … . Samen met de therapeut helpen de groepsleden je te voelen en te benoemen wat er in je leeft en hoe je dit al dan niet naar buiten brengt. Je krijgt meer zicht op bepaalde relationele patronen en het effect ervan op jezelf en anderen. Omdat je dit in het moment, en in het contact met de andere groepsleden beleeft, geeft dit vaak inzichten op een diepgaandere en rijkere manier dan in individuele therapie. 

 

Je krijgt ook meteen de kans om nieuwe omgangsvormen te proberen, die misschien beter beantwoorden aan wat je diep vanbinnen nodig hebt, en van waaruit ook (h)echtere relaties voortvloeien. Deze manier kan je geleidelijk aan ook in je dagelijkse leven buiten de groep omzetten. Je leert je vrijer te bewegen in het contact met anderen en je omgeving. 

 

Groepstherapie brengt op een unieke wijze herstel en verdieping van je innerlijk en sociaal leven

Praktisch

Elke maandagavond van 19.30u tot 21u. Voor deelname heeft u een intakegesprek.

De groepsgrootte is 6 tot 8 deelnemers.

Per blok van 6 sessies betaalt u 240 euro

De groepstherapeute

De groep wordt geleid door psychologe en groepstherapeute Sofie De Jongh

Neem gerust contact: sofie.dejongh@praktijkdeboom.be

 


bottom of page