top of page
Zonsondergang over de bergen

Individuele psychotherapie

Soms loopt je leven niet helemaal zoals je het zou willen. Hoe je de moeilijkheden die op je pad komen verwerkt (relationele problemen thuis of op het werk, stress, verlies van levenslust, stemmingswisselingen, angsten, verlies van een relatie of werk,...) heeft te maken met wie je bent in samenloop met je achtergrond en levensgeschiedenis.

 

In therapie bekijk je samen met de therapeut wat jij nodig hebt om voort te kunnen. Soms liggen de antwoorden in het 'hier en nu', in huidige relaties of keuzes die je voor jezelf maakte. Soms is het nodig wat verder terug te kijken naar je verleden, naar de relatie met je ouders, de normen en patronen van het gezin waarin je opgroeide, de manier waarop er met jou als persoon werd omgegaan. Dit werkt namelijk dikwijls, al dan niet bewust, door in je huidige voelen, denken en handelen. Dit ‘erfgoed’ kan zowel positieve als negatieve gevolgen hebben voor jezelf en je huidige omgeving (partner, werk, vriendschappen, opvoeding van je kinderen). 

 

In individuele psychotherapie krijg je een respectvolle benadering van je verhaal, die aanzet tot verandering en houvast en die hoop en perspectief kan brengen.

bottom of page