top of page
Romantische zonsondergang

Relatietherapie

Opnieuw verbinden...

 

 

Een goede relatie heeft een positieve invloed op je leven. Het is de veilige basis die je in staat stelt om soepel om te gaan met wat er op je pad komt en om als mens te groeien. Je staat met meer vertrouwen in het leven.

 

Maar de praktijk leert dat het niet altijd makkelijk is om je relatie gezond te houden. Moeilijke gebeurtenissen op jullie pad of het duidelijker worden van onderlinge verschillen kunnen bron worden van onenigheid en frustratie. Wie de positieve verbinding in een relatie niet meer voelt kan zich heel alleen gaan voelen. Je voelt je beiden onbegrepen, niet gesteund en uiteindelijk niet meer geliefd. 

 

In relatietherapie leer je om de verbinding met elkaar te herstellen en verdiepen. Je wordt je meer bewust van je gewoontes en overtuigingen die je hebt meegenomen uit je jeugd en hoe je misschien daarmee in de relatie verder bent vastgelopen. Je leert herkennen wanneer een discussie met je partner ontaard in die herkenbaar kwetsende situatie. Van daaruit ontstaan nieuwe mogelijkheden...

 

In relatietherapie krijg je een respectvolle benadering om op een veilige manier te praten over de dingen die echt belangrijk zijn voor jullie.

Een specifieke vorm van relatietherapie is EFT-relatietherapie (Emotionally Focused Therapy) enkele van onze therapeuten werken volgens dit model. Meer uitleg over deze therapievorm vind je op de website van EFT-Belgie: https://eft-belgium.org/over-eft-belgium/wat-is-eft/

bottom of page