top of page

 

YOGA

Met Kim

"Met yoga kom je meer tot rust en in je kracht"

IMG_3809.JPG

Met Stefanie

op zaterdagochtend 

"In alle rust en zachtheid verbinden met jezelf"

Met Kris

op donderdagavond en vrijdagochtend

"Energieker door het leven via ontspanning"

Dinsdag

9.30u - 10.45u         Yin/Yang             Kim

20.30 - 21.45u     Yoga for men         Kim

Zaterdag

10.30 - 11.45u     Restorative      Stefanie

Donderdag

17 - 18u               Tieneryoga                Kim

19 - 20u             Core & back                Kim

20.30 - 21.30u         Yin Yoga                Kris

Zondag

10u - 11u        Hormoonyoga             Kim

16 -18u            Relax XL                       Kim

Vrijdag

9.30 - 10.30u             Yin Yoga             Kris

Anker 2
Yoga met Kris

WAT IS YIN YOGA

Yin Yoga is een zachte ontspannende yoga-vorm die inwerkt op de diepere bindweefsels die doorheen heel het lichaam tussen de spieren en de organen verweven liggen. Yin yoga maakt je lichaam soepeler, energetisch stabieler en sterker.

Het heeft ook positieve impact op je mentaal en emotioneel welbevinden doordat je leert rustiger ademen en je grenzen aanvoelen.

 

WAT DOEN WE TIJDENS EEN YIN LES

We zoeken met zachtheid de grenzen van ons lichaam op.

We verstillen, verzachten en komen in voeling met ons lichaam.

Er zijn ook ademhalingsoefeningen en meditatieve momenten.

WANNEER

Telkens op DONDERDAG van 20.30-21.30u  & VRIJDAG van 9.30-10.30u

 

PRIJS

10-beurtenkaart 120€ (1 jaar geldig), prijs losse les 13€

BETAALWIJZE:  online bij reservatie of in de les cash of met payconic

Inschrijven en kosteloos annuleren van tot 2u voor de les

INSCHRIJVEN?

Reserveer vooraf via:  momoyoga.com/insideout/register/

Voor de eerste keer kan je me ook gewoon een mailtje sturen: 

schonkenkris@gmail.com

Tot gauw!

Kris

Yoga met Stefanie
Anker 1

WAT

Yin en restoratieve yoga zijn 2 zachte yogavormen die gericht zijn op ontspannen, vertragen, opladen, herstellen, naar binnen keren en zoveel meer. Je wordt uitgenodigd om in alle rust en zachtheid te verbinden met jezelf en je lichaam. Yoga leert je om naar je lichaam en je noden te luisteren en om je grenzen aan te voelen. 

 

Yin yoga werkt op het bindweefsel. Door bepaalde stukken van het lichaam onder zachte stretch te brengen wordt het bindweefsel terug soepel. Door het gebruik van blokjes, kussens, dekens… (ook wel ‘props’ genoemd) zorgen we voor een goede ondersteuning en comfort in elke houding. 

 

Bij restoratieve yoga gaan we voor een volledige ontspanning van het lichaam. Deze yogavorm werkt op het zenuwstelsel en helpt om de overgang te maken van het sympathisch zenuwstelsel (‘stressstelsel’) naar het parasympathisch zenuwstelsel (‘ontspanningsstelsel’). 

VOOR WIE

In tegenstelling tot wat veel mensen denken hoef je niet lenig te zijn om aan yoga te doen, yoga is er voor iedereen!

WANNEER

Op ZATERDAG van 10u30 tot 11u45

 

PRIJS

  • losse beurt (14 euro)

  • 5-beurtenkaart (60 euro)

  • 10-beurtenkaart (120 euro)

Al het materiaal is voorzien in de praktijk. Neem je graag een eigen dekentje of matje mee, dat kan maar moet niet. Kom in gemakkelijke kledij waar jij je goed in voelt. Kleed je warm genoeg. Tijdens de yoga kan je soms afkoelen. 

 

INSCHRIJVEN

Reserveer vooraf via: https://calendly.com/yoga-deboom/yoga-groepssessies-zemst

GELIEVE JE SESSIE TE ANNULEREN ALS JE NIET KAN KOMEN

 

BETAALWIJZE: BE69 7310 5346 7078 met mededeling: Yoga De Boom + naam + aantal beurten) 

of met payconiq in de les.

Heb je nog vragen? Is er iets onduidelijk? Twijfel je nog of yoga iets voor jou is? 

Neem gerust contact!

stefanieyogaencoaching@praktijkdeboom.be   

0471 72 66 69

Tot gauw!

Stefanie

Anker 3
Yoga met Kim

Mijn naam is Kim Comminne. Ik ben 44 jaar en woon in Zemst. Sinds 2016 werk ik als yogadocent. Voorheen was ik leerkracht in het secundair onderwijs. Ik doceer verschillende yogastijlen: hatha, yin, yin/yang, yogalates, maar ook tieneryoga. Dat deed ik tot augustus 2022 in de yogastudio Yoga & Co Mechelen, die ik oprichtte in 2017. In september 2022 liet ik de studio over aan Allround Zen. Daar en in bedrijven of op events geef ik nog steeds met veel plezier en voldoening les. Vanaf nu kan je me ook vinden in De Boom. 

   

Geen enkele les is hetzelfde. Ik ga het liefst op pad met jou en de groep om te kijken wat er op dat moment kan en nodig is. We verkennen samen grenzen, keren naar binnen en kijken naar wat er daar te vinden is. In iedere les is er aandacht voor voldoende grondings- en verwerktijd voor lichaam en geest. Je kan van mij duidelijke instructies en opties verwachten, naargelang jouw kunnen. Ik werk (als je dat wil) met hands-on adjustments om je te helpen een pose te 'voelen' en ze op te slaan in je spier- en celgeheugen.   

 

WELKE LESSEN EN WANNEER?

Dinsdag 9u30-10u45: 'YIN/YANG'.

In deze les vind je een gebalanceerde combinatie van rust en beweging. Je beoefent een afwisseling van rustige yinhoudingen (meditatieve stretch) en yangposes die de energie in het lichaam activeren. Sommige lessen beginnen dynamisch (Yang) en eindigen rustig. In andere starten we met Yin, gevolgd door een meer energiek gedeelte. 

Dinsdag 20u30-21u45: 'YOGA FOR MEN'.

Voor sommige mannen is de drempel naar (de) yoga(les) groot. Slechts een klein aantal vindt zijn weg naar een groepsles. Yoga is nochtans ooit door en voor mannen uitgevonden. Misschien voel jij je meer op je gemak zonder vrouwen in de zaal? Misschien weerhoudt een vooroordeel over yoga je? Misschien denk je dat je te oud, te jong, niet lenig, niet sportief, niet … genoeg bent? Je mag van deze lessen verwachten dat je vooruitgang zult boeken op vlak van kracht, evenwicht en flexibiliteit!

 

Donderdag 19-20u: 'CORE & BACK'. 

Deze les focust op versterking en flexibiliteit van vooral je rug en core (het corset rondom je torso), maar ook van benen, armen en schouders. 

Je lichaamshouding en -bewustzijn verbeteren. De oefeningen helpen bij rugpijn, stramheid, maar ook bij het losmaken van spanningen. 

 

Donderdag 14/9 tot 24/10, van 17-18u: REEKS 'TIENERYOGA'. 

De tieneryoga wordt gegeven in reeksen. Op deze manier leren we elkaar beter kennen en kunnen we samen gerichter op pad.

Tieneryoga wil tieners een plek bieden waar ze kunnen leren om op zichzelf te vertrouwen en op zoek te gaan naar hun innerlijke balans.

Via yoga, relaxatie en mindfulness werken we aan lichaams- en zelfbewustzijn. De jongeren krijgen tools aangereikt om met (meer) aandacht in het leven te staan, ondanks de vele prikkels om hen heen. Iedere les werken we rond een thema en komt er ook een stukje introspectie aan bod.

 

€75 voor de reeks

Zondag 10-11u: 'HORMOONYOGA’

Deze yogavorm richt zich op het in evenwicht brengen of houden van je hormonen. Het is een dynamische yogastijl. De houdingen en ademhalingsoefeningen zorgen ervoor dat je hormoonhuishouding ge(her)activeerd wordt. Lessen vinden om de twee weken plaats. 

INFO OF INSCHRIJVEN?

Aarzel niet om vragen te stellen of een les te komen proberen:  kim.comminne@telenet.be

INSCHRIJVEN kan ook via: https://www.supersaas.nl/schedule/Yoga_&_Co/Reserveren

Tot snel!

Kim

bottom of page