top of page
foto relaxatie.PNG

Lichaamsgerichte therapie

Wil je meer energie, kracht, plezier, vitaliteit, ontspanning en balans in je dagelijks leven ervaren? Ben je toe aan een diepe verbinding met jezelf en de wereld om je heen? Je lichaam is een krachtige kennis- en krachtbron. Lichaamsgerichte therapie helpt jou terug korter bij jezelf te brengen en deze bron weer aan te spreken in al zijn kracht.

Begeleide relaxatie

Tijdens een sessie begeleide relaxatie wordt er aan ontspannend lichaamswerk gedaan. We gaan daarin op zoek naar wat jou kan helpen bij het vergroten van je lichaamsbewustzijn. Ons ‘lichaams-bewustzijn’ wil dus letterlijk zeggen ‘bewustzijn van ons lichaam’, en dus van de taal van ons lichaam. De signalen die ons lichaam ons geeft hebben in de evolutie steeds een belangrijke functie gehad, het hielp ons weten wanneer we ons moesten inspannen of net rusten, ons beschermen of net open staan voor communnicatie en verbinding. Onze  hedendaagse maatschappij maakt het ons niet makkelijk deze aangeboren eigenschap, die ons helpt om in balans te blijven, te zien en gebruiken. Veel mensen komen daardoor terecht in chronische spanning of burn-out, pijn in het lichaam, of gewoon niet tot rust kunnen komen.

Om de externe stressprikkels in je leven te kunnen hanteren bestaan er verschillende mogelijkheden die je kan inzetten om terug meer rust te ervaren en je veerkracht en vitaliteit te herwinnen. Concreet kan dit gaan we in de sessies te werk met ademhalingsoefeningen, oefeningen uit de yin yoga en restorative yoga, invoel-oefeningen om de connectie met je lichaam te versterken en verkrampte delen weer ruimte te geven en uit te nodigen om te ontspannen, ook reiki waarbij helende levensenergie doorgegeven wordt via de handen op verschillende plaatsen op je lichaam kan helpen de voeling met je lichaam weer te versterken.

Info en/of afspraak:

kris.schonken@praktijkdeboom.be

https://www.krisschonken.be/

Bewustzijnsgroei via lichaamswerk

Deze begeleiding is er voor wie de verbinding met zichzelf kwijt is en weer richting wil vinden, voor wie kampt met een laag zelfbeeld, voor wie wil leren ontspannen en vrijer ademen, voor wie worstelt met symptomen van burn-out of depressie.  ...

 

In een begeleidingssessie kijken we samen naar jouw verhaal. 

Wat dient er zich aan? Waarmee worstel je? Wat zou je graag anders zien? Hoe breng je verandering? …

 

We gaan op zoek naar en proberen contact te maken met de wijsheid en antwoorden die jij al in je draagt. Dat kunnen we op verschillende manieren doen, maar we gaan voor de insteek die bij jou past.

 

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verweven. Ze beïnvloeden elkaar voortdurend. Dit zal de uitvalsbasis zijn voor de manier waarop we jouw hulpvraag benaderen. Dat kan o.a. via gesprek, ontspannend en energetisch lichaamswerk op de massagetafel (holistic pulsing & cranio), yogatherapie, ademhalingstechnieken, systeemopstellingen en meditatie- of mindfulnessoefeningen.

 

Jongeren vanaf 16 jaar en volwassenen kunnen bij mij terecht. 

Tarief: € 60 – 1 uur / €75 – 1,5 uur (toeslag € 5 na 17u) 

Geen tussenkomst mutualiteit mogelijk.

Indien VT, contacteer me en dan kijken we naar wat mogelijk is. 

 

Heb je vragen of maak je graag een afspraak, dan kan je me bellen op 0468/53.27.00 of e-mailen op kim.comminne@telenet.be

IMS

IMS is de afkorting voor “Intrinsic Movement System”. 

IMS® is een ervaringsgerichte bewegingsmethode, ontwikkeld en in de praktijk getoetst door Romanie Bosman. Deze methode helpt je om (weer) in verbinding te komen met jezelf, met je natuurlijke beweging en met de wereld om je heen.

De methode is gestoeld op drie principes die je lichaam als resonerend instrument versterken: gronding, klank-ademhaling (vocalisatie) en beweging.

Aan de hand van IMS® werk je veilig en gericht naar een staat van diep ‘belichaamd luisteren’, waarin het lichaam zich op natuurlijke wijze aanpast, zichzelf vrijelijk kan reguleren/herstellen en het intrinsieke kwaliteiten/talenten de ruimte geeft.

 

De IMS® bewegingsmethode is gebaseerd op drie principes:

 • Gronding

 • Klank-ademhaling (vocalisatie)

 • Beweging

IMS® kan een zeer effectief instrument zijn als je

 • even niet vanuit je hoofd, maar bewust (vanuit) je lichaam wilt ervaren

 • op een lichte en speelse manier je kwaliteit van leven wilt verbeteren

 • meer ontspanning, plezier, veerkracht, vitaliteit, harmonie en balans in je dagelijkse leven wilt ervaren

 • al dan niet preventief aan de slag wilt met je eigen welzijn en gezondheid

 • wilt luisteren naar je eigen lichaamstaal/een dieper inzicht wilt krijgen in wat je lichaam je te vertellen heeft

 • je lichaamswijsheid/de in jouw lichaam besloten kennis wilt ontsluiten en inzetten om meer uit je leven te halen

 • bewustzijn en actie in je persoonlijke dagelijkse praktijk wilt integreren

 • je expressieve bereik wilt vergroten en je creativiteit, talenten en kwaliteiten alle ruimte wilt geven

info en/of afspraak:

kris.schonken@praktijkdeboom.be

https://www.krisschonken.be/

bottom of page