top of page
vuurtoren.jpg

'Blijven staan als een vuurtoren in de storm'

7 bijeenkomsten in (kleine) groep voor ouders van tieners 

Voor wie is deze groep?

Deze ouderreeks is er voor ouders (en andere opvoeders) van tieners. Elke ouder ervaart wel eens moeilijkheden bij het begrijpen, en opvoeden van een tiener. Dit kan ervoor zorgen dat je met je kind of als ouders met elkaar meer en meer in discussies, spanning en ruzies terechtkomt. De verbinding die je voelde met je kind toen hij of zij jonger was is iets waar je graag naar terug zou willen kunnen, je wilt weer verbinding voelen met je kind.  

 

Hoe gaan we te werk? 

In deze reeks van 7 sessies wordt er met een kleine groep ouders steeds gestart vanuit psycho-educatie, dat wil zegen dat we stilstaan bij thema's zoals bv de sociaal-emotionele ontwikkeling van een tiener, welke noden en behoeften die kan hebben, maar ook welke noden en behoeften een ouder heeft in deze periode en hoe deze kunnen samengaan. De inzichten die worden gedeeld zijn gebaseerd op het gedachtegoed 'Nieuwe Autoriteit' van Haim Omer, een bewezen werkzame visie en methode om vanuit kracht én verbinding je kind te begrijpen, maar ook begrenzen en sturing te geven. Er is uiteraard ook steeds ruimte voor het delen van ervaringen en om gerichte vragen te stellen.

Wanneer?

Vrijdagen na de werkuren, van 17.30u tot 19u 

- 3 maart

- 17 maart

- 31 maart

- 21 april

- 28 april

- 12 mei

- 26 mei

Voorafgaand is er een intakegesprek (gratis)

 

Bijdrage?

2,5 euro / sessie

Deze groep wordt aangeboden binnen het eerstelijnsaanbod

De groep wordt geleid door orthopedagoge en nieuwe autoriteit-experte  Nathalie De Smedt en psychologisch consulente Lauren De Winter, Neem gerust contact: nathalie.de.smedt@praktijkdeboom.be

 


bottom of page