Groepssessies

Deze groepssessies zijn er voor kinderen en jongeren die baat hebben bij leeftijds- en lotgenotencontact. Een groep biedt vaak meer dan een individuele sessie kan bieden, omdat kinderen en jongeren daardoor merken dat ze niet alleen zijn met hun 'probleem' of in hun situatie. Door delen met anderen die écht kunnen begrijpen wat je doormaakt maakt een groot verschil naar zelfbeleving en zelfwaardegevoel. 

Deze groepstraining kent een vast aantal sessies en is er voor kinderen die al gauw denken dat iets niet gaat lukken of die zich niet stevig voelen (bij prestaties of sociaal contact). In de sessies worden thematische groepsgesprekjes afgewisseld door relaxatieoefeningen en creatieve expressie. Je wordt als ouder ook uitgenodigd op een gezamenlijke  oudersessie die gaat over hoe jullie dit als ouders ervaren en hoe je je kind kan bijstaan.   

 

Meer informatie en de data van de nieuwe reeks vind je hier

Deze groep is er voor kinderen of tieners met gescheiden ouders en hun ouders/verzorgers. De inhoud van de sessies is gebaseerd op het programma Gedeeld Verdriet Scheiding van Riet Fiddelaers-Jaspers.

Meer informatie en de data van de nieuwe reeks vind je hier

Lagere school-kinderen die zoeken naar een rustpunt in hun leven of om een andere reden geïnteresseerd zijn in mindfulness kunnen deelnemen aan dit groepje. De kinderen leren in deze 8 bijeenkomsten van 1,5 uur in kleine groepjes (maximaal 6) aan de hand van verhaaltjes, lichaamsgerichte oefeningen, muziek enz., vaardigheden aan die in het dagelijks leven goed van pas komen. 

 

Meer informatie vind je hier